Νηστίσιμο κέικ σοκολατας

Συστατικά
  • 350 ml νερό
  • 300 ml χυμό πορτοκάλι
  • 200 ml σπορέλαιο
  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 50 γρ. κακάο ΙΟΝ
Μέθοδος
  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής μας μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Έπειτα, σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ώστε να πάρουν ένα ομοιόμορφο καφέ χρώμα.
  3. Συνεχίζουμε αδειάζοντας το μείγμα από το ένα μπολ στο άλλο και ανακατεύουμε ελαφρώς με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής ημίρευστος χυλός.
  4. Τέλος, αδειάζουμε σε ένα ταψί 25 επί 35 εκατοστών, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς στον αέρα στην μεσαία σχάρα για περίπου 30 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΣΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ: "ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ."

Ο αληθινός πιστός έχει μέσα του τρομερή ενέργεια (Γέροντας Σωφρόνιος)

ΕΝΑΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ, ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ, ΚΗΡΥΤΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!