Νηστίσιμο κέικ σοκολατας
- 350 ml νερό
- 300 ml χυμό πορτοκάλι
- 200 ml σπορέλαιο
- 440 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 50 γρ. κακάο ΙΟΝ
Μέθοδος
- Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής μας μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Έπειτα, σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ώστε να πάρουν ένα ομοιόμορφο καφέ χρώμα.
- Συνεχίζουμε αδειάζοντας το μείγμα από το ένα μπολ στο άλλο και ανακατεύουμε ελαφρώς με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής ημίρευστος χυλός.
- Τέλος, αδειάζουμε σε ένα ταψί 25 επί 35 εκατοστών, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς στον αέρα στην μεσαία σχάρα για περίπου 30 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου